Το πείραμα του Ερατοσθένη

1

Ο Ερατοσθένης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που υσποστήριξε ότι η Γη είναι σφαιρική.Βάση αυτης της θεωρίας πραγματοποίησε ένα πείραμα όπου κατάφερε να υπολογίσει τη περίμετρο της γης με ένα πολύ μικρό ποσοστό λάθους κάτι που για εκείνη την εποχή ήταν αδιανόητο.Φέτος προσπαθήσαμε και εμείς αυτό τό πείραμα . Στο κείμενο που ακολουθεί θα σας περιγράψω με λίγα λόγια πως κάναμε το πείραμα του Ερατοσθένη
Στις 16-9-2015 ο κος. Ξ. Δένδιας (ο καθηγητής της φυσικής) μας πρότεινε να δοκιμάσουμε το πείραμα του Ερατοσθένη. Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά και μας έδωσε φυλλάδια που περιέγραφαν τη διαδικασία του πειράματος.
Αφού μελετήσαμε πολύ καλά τη διαδικασία και πέρασαν κάποιες μέρες, στις 23-9 ώρα 13.18 πραγματοποιήσαμε το πείραμα που πήρε θέση στο προαύλιο του σχολείου μας . Κατεβήκαμε δέκα λεπτά νωρίτερα και τακτοποιήσαμε τις τελευταίες εκκρεμότητες για το πείραμα.
Ύστερα συναντηθήκαμε για να κάνουμε την αρχή των πράξεων, προκειμένου να βρούμε το αποτέλεσμα, συμβάλαμε όλοι στην εύρεση του αποτελέσματος και λειτουργήσαμε ως ομάδα.
Τέλος για καλύτερη οργάνωση χωρίσαμε τη δουλειά σε κομμάτια έτσι ώστε όλοι να προσφέρουν από κάτι και με αυτό το τρόπο μειώσαμε τις πιθανότητες σφάλματος γιατί ο καθένας έκανε κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός. Έτσι καταφέραμε να βρούμε ένα αποτέλεσμα κοντά στην ενδεικτική τιμή.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι μέσω αυτής της εμπειρίας καταφέραμε να αποκομίσουμε γνώσεις όπως το πως να λειτουργούμε ως μια ομάδα και να συνεργαζόμαστε.

2

Συμμετέχοντες:

Αθηναίου Ειρήνη-Ισαβέλα : Σύνοψη Πειράματος,Έυρεση γωνίας Φ, Έλεγχος τελικού αποτελέσματος
Αρχοντάκη Εμμανουέλλα : Παρουσίαση-Power Point
Βασιλάκη Κατερίνα-Βασιλική : Συντονίστρια,Έυρεση γωνίας Φ, Έλεγχος τελικού αποτελέσματος
Κουλουκάκης Ευάγγελος : Φωτογραφική επιμέλεια και επεξεργασία
Παπαγεωργίου Ναταλία : Σενάριο παρουσίασης,Έυρεση γωνίας Φ,Έλεγχος τελικού αποτελεσματος
*Εννοείται πως όλα τα μέλη βοήθησαν στην εκτέλεση του πειράματος*

Related Post

Επίσκεψη στο εργαστήριο Ρομποτικής CityLabΕπίσκεψη στο εργαστήριο Ρομποτικής CityLab

Σις 15 Φεβρουαρίου 2016 η ομάδα του προγράμματος «Τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη» επισκέφτηκε το εργαστήριο ρομποτικής CityLab, όπου ξεναγήθηκαν στην εκπαιδευτική ρομποτική και κατασκεύασαν ρομπότ.   H ρομποτική γίνεται παιχνίδι Το

Βυζαντινό ψηφιδωτόΒυζαντινό ψηφιδωτό

Στις 10/12/14 παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα που αφορούσε την κατασκευή ενός ψηφιδωτού. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία,γιατί πέρασα δημιουργικό χρόνο μαζί με τους φίλους μου κατασκευάζοντας ένα ψηφιδωτό. Χωριστήκαμε σε διάφορες