Βυζαντινό ψηφιδωτό

Στις 10/12/14 παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα που αφορούσε την κατασκευή ενός ψηφιδωτού. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία,γιατί πέρασα δημιουργικό χρόνο μαζί με τους φίλους μου κατασκευάζοντας ένα ψηφιδωτό. Χωριστήκαμε σε διάφορες ομάδες και με άλλα άτομα απο άλλα τμήματα συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε τα κομμάτια του ψηφιδωτού. Μετά, όταν τελειώσαμε από το ψηφιδωτό πήγαμε και μια βολτίτσα στην Πλάκα και περάσαμε υπέροχα. Είχε παντού μαγαζιά με τόσα σουβενίρ και άλλα πράγματα για να αγοράσεις. Είχε μαγαζιά που πουλούσαν σουβλάκια και καθίσαμε και φάγαμε μέχρι να σκάσουμε. Τέλος, μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε.

Στέλιος Αναγνωστάκης (Β1′)

Στις 10/12 το σχολείο μου επισκέφτηκε ένα χώρο στην Αθήνα στον οποίο μάθαμε και φτιάξαμε βυζαντινά ψηφιδωτά. Προσωπικά, μου άρεσε πάρα πολυ, διότι έμαθα πράγματα που δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ μου. Παράλληλα, πήρα πληροφορίες για την Βυζαντινή ιστορία, που το βιβλίο της ιστορίας δεν τα αναφέρει και αποδείχτηκαν σημαντικά.

Αρχοντάκη Εμμανουέλα (Β1′)

Πριν λίγες μέρες πήγαμε στην Πλάκα. Περπατήσαμε και φτάσαμε σε ένα χώρο, που φτιάχνουν ψηφιδωτά. Όταν μπήκαμε μας υποδέχτηκαν με ευγένεια. Χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε μια έφτιαχνε το δικό της ψηφιδωτό και στο τέλος τα ενώσαμε και σχηματίστηκε η φράση: “εν τούτω νίκα”. Στην συνέχεια μας έδωσαν έπαινο για τη συμμετοχή μας. Όταν φύγαμε οι δάσκαλοι μας άφησαν να κάνουμε περίπατο στην Πλάκα. Είχε αμέτρητα όμορφα μαγαζιά. Ήταν μια φανταστική εμπειρία και θέλω πολύ να ξαναπάω.

Λίνα Κρίκα (Β1′)

Related Post

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή ΒηθλεέμΕπίσκεψη στην Ιερά Μονή Βηθλεέμ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  “Τεχνητή και Ανθρώπινη Νοημοσύνη”  επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Βηθλεέμ, όπου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν