Προγράμματα Δραστηριοτήτων έτους 2014-2015

Περιβαλλοντικά Προγράμματα

1. “Τα λιμάνια στη λεκάνη της Μεσογείου  ως πύλες επικοινωνίας, εμπορίου, ανταλλαγής ιδεών και πληθυσμού“. Διαχρονική δραστηριότητα στο λιμάνι και στην πόλη του Πειραιά και αντίστοιχα της Βενετίας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΝΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.

2. “Βυθισμένες πόλεις στη Μεσόγειο“. Πόλεις που βυθίστηκαν στην Ελλάδα. Πόλεις που βυθίζονται στη σημερινή εποχή. Αιτίες που προκάλεσαν και προκαλούν το φαινόμενο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΙΣΤΗ, ΚΡΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ.

3. “Η Γλυφάδα του χθές και του σήμερα, Γλυφάδα η πόλη της καρδιάς μας“. Η Γλυφάδα και η ιστορία της. Γεωγραφική θέση, έκταση, πλυθησμός, σύνορα, θάλασσα. Γλυφάδα και πολιτισμός. Συγκέντρωση & επεξεργασία αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, συνεντεύξεις, video, δημιουργία DVD.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΨΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Πολιτιστικά Προγράμματα

1. “Ενδύεσθαι και επενδύεσθαι“. Μια ιστορική, κοινωνική, πολιτική προσέγγιση του ενδύματος, στους αιώνες και στους τόπους.

2. “Το αρχαίο προσωπείο παντρεύεται τη βενετσιάτικη μάσκα“. Διαχρονική έρευνα για τις επιδράσεις της Διονυσιακής τέχνης στα πολιτιστικά-καλλιτεχνικά δρόμενα της Βενετίας (πόλης των μασκών). Το τέχνημα του προγράμματος έχει τον τίτλο “Πρόσωπα και προσωπεία στον Πλούτο του Αριστοφάνη”. Στο έργο, ο Πλούτος αντιμάχεται την Πενία που εκπροσωπεί το πνεύμα της οικονομίας, το μέτρο, κύριο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΙΖΙΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, Επικουρικά: Ψαράκη Ειρήνη, Ανδρουτσοπούλου Μαρίνα, Σάββα Βασιλική.

Related Post

“Το κρασί στη διατροφή μας” στο ξενοδοχείο Four Seasons“Το κρασί στη διατροφή μας” στο ξενοδοχείο Four Seasons

Μια ξεχωριστή εμπειρία προσέφερε στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γλυφάδας και του προγράμματος « το κρασί στην διατροφή μας» , η διεύθυνση του ξενοδοχείου Four Seasons της πόλης μας. Τα

“Ο Πλούτος του Αριστοφάνη” Θεατρική Παράσταση“Ο Πλούτος του Αριστοφάνη” Θεατρική Παράσταση

Αριστοφάνους Πλούτος, μικράν εισαγωγή… Οι ρίζες της Κωμωδίας, είναι πανάρχαιες. Άμα τις πιάσουμε από το σήμερα, θα περάσουμε τη σύγχρονη κωμωδία, που βασίστηκε στο αναγεννησιακό θέατρο, που βασίστηκε στο ελισαβετιανό,