3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο – Πράγα 2024

Τετραήμερη εκδρομή – εκπαιδευτική μετακίνηση πραγματοποίησε το σχολείο μας από την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 έως το Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο – Πράγα 2024, που διοργανώθηκε από την ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ., με την Αρωγή και υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η συμμετοχή μας στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκε από μια ομάδα εργασίας που εκπόνησε, σύμφωνα με τους θεματικούς άξονες του Μαθητικού Συνεδρίου,την εργασία:

Διάλεξε κόσμο και ζωή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για μια ψηφιακή παρουσίαση που συμπεριελάμβανε πρωτότυπο ποίημα ,τραγούδι, κωμικογράφημα και εικαστικές δημιουργίες.

Η εκπαιδευτική εκδρομή στο σύνολό της εκπλήρωσε τους στόχους της, είχε επιτυχή παρουσίαση στο Μαθητικό Συνέδριο, μύησε τους μαθητές στον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και ειδικά στη συμβολή της πόλης της Πράγας στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, καλλιέργησε την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και συνέβαλλε στην κοινωνικοποίηση τους μέσα από την ενεργητική τους συμμετοχή στις ομαδικές εργασίες και δράσεις και στην εκδρομή ….

Η δράση πλαισιώθηκε από την ομιλία του κ. Βανδαράκη Δημήτρη, Γεωγράφου- Γεωμορφολόγου, μεταδιδακτορικού ερευνητή του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.), με θέμα:

“ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ”. Στην ομιλία ενσωματώθηκε πληροφόρηση επαγγελματικού προσανατολισμού σχετική με περιβαλλοντικές σπουδές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post