ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Στο σχολείο μας λειτουργεί Τμήμα Ένταξης (Τ.Ε.), που απευθύνεται σε μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πλαισιωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό Ειδικής Αγωγής, που συμβάλλει τόσο στην ομαλή τους ένταξη στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην κοινωνικοποίησή τους. Έχει  στόχο  την εκπαιδευτική παρέμβαση, με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δέχεται μαθητές από όλες τις τάξεις.

Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν μαθητές:

Α) που έχουν γνωμάτευση από δημόσια διαγνωστική υπηρεσία (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. , Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα).

Β) που δεν έχουν γνωμάτευση, αλλά έχει παρατηρηθεί από τους εκπαιδευτικούς  του τμήματος που φοιτούν οι μαθητές, ότι παρουσιάζουν ειδικές δυσκολίες.

 Το Τ.Ε. είναι ενταγμένο στο πλαίσιο λειτουργίας του γενικού σχολείου. Οι μαθητές παραμένουν στην τάξη τους, συμμετέχουν σε όλες τις διδακτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες και υποστηρίζονται από τον εκπαιδευτικό του Τ.Ε. για καθορισμένο αριθμό ωρών εβδομαδιαίως.

Ο ειδικός εκπαιδευτικός στο Τμήμα Ένταξης καλείται:

  • Να κάνει παρέμβαση στις επιμέρους δυσκολίες των μαθητών (π.χ δυσκολίες στη γραφή, αργός ρυθμός ανάγνωσης, δυσκολίες στη γραμματική, στην παραγωγή γραπτού λόγου, δυσκολίες στα μαθηματικά κ.ά.).
  • Να διδάξει γνωστικές και μεταγνωστικές στρατηγικές διαχείρισης της γνώσης και  ένα δομημένο τρόπο μελέτης στο σχολείο και το σπίτι.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Η αξιολόγηση για μαθητές-τριες των σχολικών μονάδων του Δήμου  Γλυφάδας γίνεται στο 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ https://blogs.sch.gr/2kesydath/
  • Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας είναι μια κοινωνική δομή με

στόχο την ευαισθητοποίηση και  εκπαίδευση των κατοίκων της κοινότητας της Γλυφάδας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και ανατρεπτικών γεγονότων.

https://glyfada.gr/index.php/home/blog_details/181

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *