Το Σχολείο μας

Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας!

   Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, όλοι οι χώροι του δέχονται άπλετο ηλιακό φως, λόγω της ανοικτής αρχιτεκτονικής κατασκευής του και οι εξωτερικοί χώροι (αύλειος χώρος, γήπεδα)  είναι υπερεπαρκείς για τον αριθμό των μαθητών που φιλοξενούνται.  Πολύ κοντά του βρίσκονται κεντρικοί συγκοινωνιακοί κόμβοι (λεωφορεία, τραμ).

   Στον αύλειο χώρο έχουν δημιουργηθεί νησίδες πράσινου (με φυτά και δέντρα) και ζώνες πράσινου προς την πλευρά των δρόμων.  Επίσης, έχουν τοποθετηθεί στέγαστρα σκίασης και έχει γίνει επέκταση της περιμετρικής περίφραξης καθ’ ύψος.

   Το σχολείο διαθέτει για τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας αίθουσες διδασκαλίας τεχνολογικά εξοπλισμένες (internet και βιντεοπροβολέα ), διαμπερείς και μεγάλες, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να κάθονται κατά μόνας ανά θρανίο. Στεγάζει, επίσης, κλειστό Γυμναστήριο, με άριστες προδιαγραφές για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, εργαστήριο Φυσικής και Χημείας, εργαστήριο Τεχνολογίας και εργαστήριο Πληροφορικής, αναβαθμισμένο πλήρως το 2019.

   Επιπλέον, με πρωτοβουλία ομάδας εκπαιδευτικών, λειτουργούν (υπό τη δική τους επίβλεψη) τρεις επιπλέον αίθουσες: Αίθουσα Εικαστικών, Θεατρικό Εργαστήρι και Δανειστική Βιβλιοθήκη.

   Από το 2016, στο σχολείο μας λειτουργεί Τμήμα Ένταξης (Τ.Ε.), που απευθύνεται σε μαθητές/τριες, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πλαισιωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό Ειδικής Αγωγής, που συμβάλλει τόσο στην ομαλή τους ένταξη στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην κοινωνικοποίησή τους.

   Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο σχολείο μας παρέχουν μια πιο ολιστική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων της ειδικότητας τους, στοχεύοντας ισόρροπα στο νου και στην καρδιά των διδασκομένων, με ζητούμενο την ανάπτυξη της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης, των ιδιαίτερων δεξιοτήτων και της συναισθηματικής νοημοσύνης τους.

   Τούτο επιτυγχάνεται μέσα από την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και με εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μαθητών/τριών, project, περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα αγωγής υγείας, προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας και ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με εγκεκριμένους φορείς του ΥΠΑΙΘ και με το Κέντρο πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας.

   Επιπρόσθετα, οι καθηγητές/τριες του σχολείου συνεισφέρουν αφανώς και αφιλοκερδώς από τον προσωπικό τους χρόνο στην εκπαιδευτική πράξη υποστηρίζοντας, πέραν του ωραρίου τους, παιδιά που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε διάφορους διαγωνισμούς ή που έχουν ανάγκη περαιτέρω διδασκαλίας, λόγω διγλωσσίας ή μακρόχρονης απουσίας από τη σχολική αίθουσα.

   Μέσα από τη δυναμική συνεργασία των διδασκόντων, των γονέων και των μαθητών/τριών φιλοδοξούμε να παρέχουμε ευρεία παιδεία, εφαρμόζοντας πρωτότυπα προγράμματα και καινοτόμες ιδέες, με στόχο την προώθηση ενός δημιουργικού και ανοιχτού σχολείου στην ευρύτερη τοπική κοινότητα, εδραιωμένου στις ανθρωπιστικές αξίες.

« Μόνο η καρδιά μπορεί να δει σωστά, το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι… »  ( Ο Μικρός Πρίγκηπας, Antoine de Saint-Exupéry ).

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *