ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-22

Προγραμματισμός εξετάσεων των Γυμνασίων για το σχ. έτος 2021-2022

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

49571_04-5-2022

Πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Δήμου Γλυφάδας

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΦ. ΣΧ 

Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τις διακοπές του Πάσχα

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

48804_ΓΔ4_29-04-2022

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΞΕ – 41328 _2022

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΞΕ – 37628 – 2022 – Προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης

Ενημέρωση από την κα Σωτηροπούλου Κων/να, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΕΠ

Εισαγωγή μαθητών στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2022-2023

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

28548_2022

 

Υλοποίηση δράσεων στους μαθητές της Β΄ τάξης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας, την Τετάρτη, 09-3-2022, η κα Ελευθερία Καραντάνα, κοινωνική ανθρωπολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος του Κέντρου, υλοποίησε βιωματικές δράσεις στους μαθητές της Β΄ τάξης, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας σε κάθε τμήμα, με θέμα «Επικοινωνία και σχέσεις μέσα στην τάξη».

Οδική ασφάλεια για τους μαθητές της Γ τάξης

Την Τρίτη 22/2/22, οι μαθητές της Γ’ τάξης παρακολούθησαν το δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο : Τhe E-Learning Edition», που πραγματοποιήθηκε από τους  εκπαιδευτικούς Μέξα Α. και Χάλαρη Ε., με στόχο να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Υλοποίηση δράσεων στους μαθητές της Α΄ τάξης

Την Τρίτη, 08-02-2022, εκπρόσωποι της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, υλοποίησαν βιωματικές δράσεις στους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών σε κάθε τμήμα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί. Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις σχολικές κοινότητες».

Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών, όπως έκφραση διαχείριση των συναισθημάτων, καλλιέργεια της ενσυναίσθησης κ.ά.

Ενημέρωση μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, την Τρίτη, 08-02-2022 και ώρα 11.00΄ – 13.00΄, οι μαθητές του τμήματος Γ1 με την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Μεταξά και Μόρφη, συμμετείχαν στη διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΑΦΙΣΑ

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

DHE_GLOBE_50X70

ΦΥΛΛAΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ1

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ2

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self test

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ_Self_test

Συνοπτικός Οδηγός ΕΟΔΥ

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

2022-01-11 Συνοπτικός οδηγός για σχολεία (από ΕΟΔΥ)

Νέα ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΕΚ 7_22_ΤΡΟΠ. ΚΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το_Χαμόγελο_του_Παιδιού_(λογότυπο)

Στο σχολείο μας, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο εκπρόσωπος του «Χαμόγελου» παρέλαβε τις προσφορές μας τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021.

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Ενισχυτική Διδασκαλία 2021-2022

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ενημέρωση Κηδεμόνων_Ενισχυτική Διδασκαλία

Αίτηση δήλωσης μαθημάτων

Επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου

 

Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την πλατφόρμα EDUPASS

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

140791_2021 – EDUPASS

Κ.Υ.Α. για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Γ.Π.οικ_66036_Β_4960_21_Τροπ_ΛΕΙΤ. ΣΧ

Λειτουργία της πλατφόρμας “edupass”

Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις Σχολικές Μονάδες της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των Σχολικών Μονάδων, Γονεών, Κηδεμόνων και Μαθητών.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

“Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.”

Με εκτίμηση,

Γενική Γραμματεία Αθμιας, Βθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τις παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ.

Πρόγραμμα Δευτέρας, 18-10-2021

Πρόγραμμα_18-10-2021

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες των μαθητών/τριών που εμβολιάζονται

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

124858 _2021

Φοίτηση και θέματα σχολικής ζωής

Παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φοίτηση και θέματα σχολικής ζωής

Νέο Ωράριο λειτουργίας του Σχολείου, από 14-09-2021

Capture

Ημέρα του Αγιασμού

Τη Δευτέρα 13-09-2021, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15΄.

Θα εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, θα λάβουν οδηγίες και το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια θα τους διανεμηθούν τα διδακτικά βιβλία. Οι μαθητές να έχουν μαζί τους τσάντα, τετράδιο και στυλό.

Η Τελετή Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 09:45΄στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11:00 περίπου, οπότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία.

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που δεν έχουν κάνει την εγγραφή ή την ανανέωση εγγραφής των παιδιών τους, να την πραγματοποιήσουν.

Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο ή σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) πρέπει να διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας, οι κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self-test από τα φαρμακεία, από 08-9-2021 έως και τις 17-9-2021. Τα test αυτά αφορούν στις επόμενες τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, 2 test ανά εβδομάδα.

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται «Καλή σχολική χρονιά»!!!

Νομοθεσία για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΕΚ Β 4187_22_ΚΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

2021-09-09 111525_ΓΔ4 Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου

Οι γονείς/κηδεμόνες, που δεν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου, καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο, από την Τετάρτη, 01-9-2021 έως και την Τετάρτη, 08-9-2021, ώρες 08.30΄ – 13.00΄, προσκομίζοντας συμπληρωμένα τα δικαιολογητικά:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην περίπτωση διάσπασης της συμβίωσης, είτε αυτή έχει συντελεσθεί με γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης των κηδεμόνων, θα πρέπει να υποβληθούν δύο υπεύθυνες δηλώσεις.

Παρακαλούμε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Υπεύθυνη_Δήλωση_κηδεμόνα_μαθητή

Ατομικό_Δελτίο_Μαθητή

ΑΔΥΜ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο σχολείο μας, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο εκπρόσωπος του «Χαμόγελου» παρέλαβε

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη ΓυμνασίουΕγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο. Οι γονείς/κηδεμόνες, που δεν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου, καλούνται