20Μαρτίου 2017 “Το πείραμα του Ερατοσθένη”

Στο κείμενο που ακολουθεί θα σας περιγράψουμε με λίγα λόγια πως κάναμε το πείραμα του Ερατοσθένη και τις εντυπώσεις μας.
Στις αρχές Μαρτίου ο κος. Ξ.Δένδιας,ο καθηγητής της Φυσικής, μας πρότεινε να λάβουμε μέρος στο πείραμα του Ερατοσθένη 2017.Το σκεφτήκαμε και με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε. Ο καθηγητής μας αφού μας έδωσε τις ανάλογες οδηγίες και φυλλάδια για την διαδικασία του πειράματος, εμείς στρωθήκαμε στη δουλειά.
Αφού κάναμε τους ανάλογους υπολογισμούς και πέρασαν κάποιες μέρες, στις 20-3-2017 ώρα 12:33, πραγματοποιήσαμε το πείραμα στο προαύλιο του σχολείου μας. Μετά κάναμε τους υπολογισμούς με τα δεδομένα που είχαμε και βρήκαμε το αποτέλεσμα. Δυστυχώς πέσαμε έξω κατά -7%.Το συνεργαζόμενο σχολείο, ( Γυμνάσιο Βολισσού Χίου),έπεσε έξω κατά -20% από το σωστό αποτέλεσμα , αλλά αυτό δεν μας χάλασε την εμπειρία αφού όλοι περάσαμε καλά. Βρήκαμε την διαδικασία ενδιαφέρουσα και αν μπορούσαμε θα το ξανακάναμε.

Συμμετέχοντες

Άγγελος Πύλιος
Άντωνιο Μπάλα
Άγγελος Μπέτσι
Δανάη Τζιέρρα
Άννα Κρίκα
Δέσποινα Τερπίτσαeratostheniseratosthenis 2

Related Post

Οδική ασφάλεια για τους μαθητές της  Β και Γ ΓυμνασίουΟδική ασφάλεια για τους μαθητές της  Β και Γ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Β και Γ Γυμνασίου παρακολούθησαν το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Μάτια ανοιχτά στο δρόμο : Τhe E-Learning Edition» , που πραγματοποιήθηκε από τους  εκπαιδευτικούς Μέξα Α. και Χάλαρη Ε.

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παρουσιάζουν το νερόΟι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παρουσιάζουν το νερό

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου εργάστηκαν ομαδικά ή ατομικά, στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας και δημιούργησαν ψηφιακούς πίνακες ανακοινώσεων, με τη διαδικτυακή εφαρμογή “padlet“. Σε αυτούς παρουσιάζουν πληροφορίες, βίντεο,

ΤσικνοπέμπτηΤσικνοπέμπτη

Στις 16 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο τις δύο τελευταίες ώρες. Τα παιδιά μέσα στη εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, τσίκνησαν μετά από συνεννόηση της Διευθύντριας με το κυλικείο. Χόρεψαν