Σχόλια των μαθητών κατά του καπνίσματος

Με αφορμή την πραγματοποίηση του βιωματικού διαδραστικού προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος “Πάρε ανάσα” από την ιατρό πνευμονολόγο κυρία Μπουσίου Δήμητρα, οι μαθητές του Γ3 την ευχαρίστησαν θερμά και σχολίασαν την παρουσίασή της με το παρακάτω κείμενο:

Η παρουσίαση αυτή μας βοήθησε πολύ όλους. Καταλάβαμε ότι το τσιγάρο είναι πολύ βλαβερό τόσο για τον καπνιστή, όσο και για τους γύρω του… Προφανώς πολλά πράγματα τα γνώριζα καθώς έχουμε ενημερωθεί, αλλά μελετήσαμε το θέμα σε βάθος και μπορώ να πω πως μάθαμε καινούρια πράγματα… Για να καταλάβουμε καλύτερα χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά παραδείγματα και ένα σύγχρονο τραγούδι… Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η ευχαρίστηση από το κάπνισμα μπορεί να αντικατασταθεί από άλλες συνήθειες όπως το να ακούσουμε το αγαπημένο μας τραγούδι, να χορέψουμε ή να γυμναστούμε… Η παρουσίαση σε μένα πέτυχε το σκοπό της… Ήταν υπέροχη επειδή χρησιμοποιήθηκαν εύστοχα παραδείγματα με κορυφαίο τα επτά θαύματα του κόσμου… Έμαθα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να γίνει τρόπος εξάρτησης, καθώς δεν είναι λύση απεξάρτησης… Εντύπωση μου έκανε το τραγούδι, πρώτη φορά μας έκαναν παρουσίαση τόσο διασκεδαστική… Με το τραγούδι τρελάθηκα. Ήθελα να σηκωθώ να χορέψω… Συνειδητοποίησα πόσους κινδύνους μπορεί να κρύβει ένα μικρό πραγματάκι… Δε νομίζω να το ξεκινούσα ποτέ, αλλά η παρουσίαση με τη ζωντάνια της και τα παραδείγματα με σιγουρέψανε να μην το κάνω… Σίγουρα κάποιους τους προβληματίσατε και τους κάνατε να σκεφτούν με τι τέρας μπλέξανε… Το τραγούδι ήταν εξαιρετικό, μέσα στην εποχή και με πολλά μηνύματα… Μετέφερα τις καινούριες γνώσεις στους φίλους μου… Ο τρόπος που μας τα λέγατε ήταν κατανοητός και ευχάριστος… Χάρη στην κυρία Μπουσίου έμαθα πράγματα που δεν ήξερα! Η κυρία ήταν καταπληκτική! Μάλλον θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί για καθηγήτρια. Έκανε τόσο ενδιαφέρον το μάθημα! Συνέδεσε την ιστορία του τσιγάρου με τις επιπτώσεις του μαθαίνοντας μας πολλά πράγματα!

Related Post

Θεματική εβδομάδα 2018Θεματική εβδομάδα 2018

Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ενημέρωση για το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, που δοργανώθηκε από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ΚΜΟΠ, το πλαίσιο

Συμβουλευτική & Επαγγελματικός ΠροσανατολισμόςΣυμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Την Τετάρτη 26-11-14, οι μαθητές μας της Γ’ τάξης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ενημερωτικό σεμινάριο του ΕΟΠΕΠ για την Νέα Διαδικτυακή Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού εφήβων «www.eoppep.gr/teens».

Σχολικός  Επαγγελματικός  ΠροσανατολισμόςΣχολικός  Επαγγελματικός  Προσανατολισμός

Σχολικός  Επαγγελματικός  Προσανατολισμός Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με την Υπεύθυνη ΣΕΠ  της Δ ΔΙΔΕ Αθήνας  κα  Σωτηροπούλου Κωνσταντίναγια τους μαθητές της Γ Γυμνασίου. Στόχος της συνάντησης  ήταν